A klímatisztítás általában fertőtlenítő hatású klímatisztító hab, vagy spray segítségével történik. Vannak azonban esetek, mikor ez nem hoz eredményt. Ilyenkor alkalmazzuk ózon generátorunkat, melynek segítségével nem csak a légkondicionáló berendezés tisztítása történik meg, hanem az egész autó baktérium, és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.

Az ózonos tisztítási eljárásnál a klímarendszer semmiféle megbontására nincs szükség, a baktériumok és gombák elpusztítását az egész autó utasterét betöltő nagy koncentrációjú ózon végzi.
Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő, és oxidáló anyag, ami sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penészgombával, szagot okozó elemekkel, oldószer maradványokkal akkor az extra oxigénatom azonnal elpusztítja, illetve teljesen oxidálja azokat. A mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel szemben előfordulhat. A szagok eltávolításának a kémiai magyarázata az, hogy a szagot okozó anyagok molekuláit az ózon kémiai reakció során lebontja.
Az ózonos klímatisztítás egy megbízható, rendkívül hatékony és gyors módszer az utastér és a klímaberendezés együttes tisztítására, melyet legalább évente egyszer javasolt elvégeztetni.
A fertőtlenítés teljesen vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát módon történik, így különböző vegyszerekre érzékenyek, allergiások, kisgyermekesek, gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára különösen ajánlott. Nem kell tartani a tisztítószerekben előforduló olyan anyagoktól, melyekről sokszor csak évekkel később derül ki káros hatásuk. A klíma tisztítása során felhasznált ózont a gép a folyamat végén visszaalakítja oxigénné, így a tisztított jármű azonnal használatba vehető.
Épp most vásárolt egy használt autót, amiben kellemetlen szag érezhető?
Eladó autó, estén nagyon fontos, hogy a vevők ne érezzenek semmi kellemetlen szagot. A légnemű ózon eljut az autó eldugottabb részeibe is.

Figyelem!

Az ózon nem távolítja el a foltokat, látható szennyeződéseket, az ózonos kezelés nem pótolja a hagyományos takarítást, csak kiegészíti azt.